Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  dinsdag 16 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:20
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Clubkampioenen Strokeplay 2018

Het bleef tot het eind toe heel spannend. De clubkampioenschappen Strokeplay zijn gewonnen door Loes van den Berge - Vonk (dames senioren), Jessica Groote en Matthijs van Haagen. 

Lees hieronder het verslag van de wedstrijdleiding. Meer foto’s van Edwin Hazekamp staan in het fotoboek (klik hier).

 

Afgelopen weekend is het Clubkampioenschap Strokeplay gespeeld. Het weer was prima en de baan lag er na de droge periode, die wel voor schade heeft gezorgd, redelijk bij.

Voor het reguliere kampioenschap worden er 72 holes afgewerkt in een weekend en de senioren spelen 36 holes verdeeld over twee dagen. De dames senioren hadden dinsdag 4 september hun voorronde gespeeld en zouden op zondag 9 september de finale spelen.  

Op zaterdag zijn er door de spelers twee ronden gespeeld die mooie wedstrijden en scores lieten zien. Ook was het goed om de jeugd te zien aan komen stormen met scores van 70 voor Laurens van der Lely en 71 voor Tobias Grimbergen. De spanning zat hem in de ranking naar de zondag. En met een 68 op de zaterdag als laagste score ging Matthijs van Haagen als leider na twee ronden naar de zondag, op de voet gevolgd (1 slag meer) door Laurens van der Lely.

Maar na de derde ronde op zondagochtend was het Laurens na een rondje 67, die de lijst aanvoerde met 1 slag verschil op Matthijs en waren de finalewedstrijden bekend.

Als eerste startten de dames senioren voor hun finale. Na 18 holes moest er goed gekeken worden wie er had gewonnen want het was close. Het resultaat is als volgt: 1ste Loes van de Berge, 2de Marieke Mouton, 3de Toosje Meijer.

Daarna de finale regulier, eerst de dames gestart en daarna de heren. Bij de dames werd het toch nog spannend in de laatste vier holes waarin Jessica Groote terug kon komen en Barbara Stellings de beste ronde van de dag liep. Hierdoor werd er een play off afgedwongen tussen Jessica en Barbara. Dat werd volgens reglement gespeeld over hole 1 en 9 bij sudden death. Op de 19de won Jessica de hole en daarmee het kampioenschap. Haar derde dit jaar.

Uitslag: 1ste Jessica Groote (na playoff), 2de Barbara Stellinga, 3de Anke Hamerslag.

Bij de heren was het ook spannend. Want houdt de jeugdspeler Laurens het vol tegen de geroutineerde Matthijs en wat gebeurt er achter hen. Na 18 holes bleek toch dat Matthijs de sterkste was. Edward Meijer maakte de beste score van de middag met een 69 en een eagle op hole 9.

Uitslag: 1ste Matthijs van Haagen, 2de Laurens van der Lely, 3de Edward Meijer.

Wij doen dit niet alleen en daarom willen we bedanken: SGK, de Horeca, de greenkeeping, Dirk Jansen, Edwin Hazekamp, score-dames: Wilma, Joke, Henny en Janneke. De helpende handen van Tobias en Michiel.

De wedstijdleiding.

button-egolf4u

button-kennismaken

Route