Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  dinsdag 16 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:20
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


NGF-competitie 2017. Een terugblik.

Na maanden van voorbereiding, trainen, oefenwedstrijden, oefentrips en niks doen startte de NGF Competitie voor de Golfclub Kralingen op 30 maart. Hier een terugblik van de competitiecommissie.

Onze donderdag-ladies waren de eersten.

Dames Donderdag 1 18 holes: Ina’s Girls

Na het aan de zegekar binden van Zeewolde, moesten Ina’s girls de tweede ronde spelen tegen Bentwoud, dat bleek later de concurrent voor het Kampioenschap te zijn. Deze wedstrijd ging helaas verloren. Hoewel onze dames alles op alles zetten, bleek Bentwoud helaas te sterk. Ina en haar teamleden lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen vol goede moed de andere partijen in. Gevaar lag op de loer, daar er twee teams uit deze poule zouden degraderen. U, die de Competitie al langer volgt, weet dat Ina’s Girls vechtjassen zijn en dat bleek. Zij wonnen alle andere wedstrijden glansrijk en eindigden daardoor op een keurige en verdiende tweede plaats in hun poule waarvoor hulde. 

Bentwoud, overtuigend poulewinnaar, won afgelopen week hun promotiewedstrijd en promoveert daardoor naar de Hoofdklasse.

Dames Donderdag 1 27 holes: Renee D’s Ladies

Voor de eerste keer konden wij dit jaar een tweede team inschrijven op de donderdag. Een nieuw team onder leiding van Renee Dobbelaere. Enthousiasme straalde van deze Ladies af, veel oefenen, spelen, trainen, niets was te veel.

En u weet het misschien al, deze aanpak werkte…. Slechts één wedstrijd was het even benauwd, maar dat werd in de singles rechtgezet. Zij werden met enorme overmacht kiampioen!! Hulde. Een zegetocht door de Randstad! 

Ladies gefeliciteerd en volgend jaar naar de 3e Klasse!

Op vrijdag 31 maart mochten onze Heren Senioren Teams aan de bak. HS 1 en HS 2.

Heren Senioren 1 the Doughtie Bunch (DB’s)

Op voorhand werd er enigszins verontrust vooruitgekeken daar dit team maar vijf vaste spelers had bij de start van de Competitie. Gelukkig kon de Captain drie invallers vinden, waarvan er twee daadwerkelijk werden opgesteld.

We kunnen kort zijn, the DB’s gaven slecht 15 punten weg en vermorzelden alle andere teams in deze poule. In de cruciale wedstrijd tegen het team van, zoals de Captain noemde, GC Tsjernobyl, stonden alle spelers op scherp en kwamen de Dordtenaren van een koude kermis terug…

Al met al gaat the Doughtie Bunch omhoog terug naar de 2e Klasse, daar waar ze, volgens insiders thuishoren...

Heren Senioren 2 Philip’s Army

Ook Philip had moeite om genoeg spelers te vinden. Gelukkig waren er een paar leden bereid om dit team uit de brand te helpen, dank daarvoor.

Philip’s Army had het zwaar, handicapverschillen, nipte verliespartijen maakten het verloop tot het einde spannend. Uiteindelijk bleek het gelijkspel in de eerste ronde en de winst op de voorlaatste dag meer dan voldoende voor handhaving. Poulewinnaar werd Rozenstein op basis van wedstrijdpunten.

Op zondag 2 april was het de beurt aan onze zondagse teams. 

Dames 1 

Onder leiding van Simone trapten onze dames-trots hun poule af met een gastvrouwschap. Een ideale dag om de concurrentie goed in kaart te brengen. De loting had hen gekoppeld aan de kampioen van afgelopen jaar, de Hooge Bergse, die zich inmiddels de Hooge Rotterdamsche noemen…Dit team verloor in 2016 hun promotiewedstrijd naar de Hoofdklasse en kwam wederom bij onze dames in de poule. Met alle gevolgen van dien, tafellaken en servet ofzoiets… U raadt het wellicht al, de dames uit Lansingerland werden ongeslagen kampioen, wat op zich een goede prestatie is voor het tweede jaar op rij. 

Onze dames vochten voor wat ze waard waren en hadden het lastig. Uiteindelijk handhaafden zij zich wel gemakkelijk. Eén winstpartij en één gelijkspel waren genoeg om volgend jaar wederom in de 1ste Klasse te spelen. Goed gedaan!

Heren 1

Ons andere vlaggenschip...

De Heren troffen, net als onze dames, als uitgesproken favoriet de poulewinnaar van afgelopen jaar. Het was dus zaak om een van de andere drie teams te verslaan om handhaving wederom te realiseren. Helaas lukte dit niet. Alle wedstrijden tegen de mede-concurrenten werden met het kleinst mogelijke verschil verloren, allemaal met 10-8.

Heren 1 doet een stapje terug, komend jaar en zal zich moeten herpakken om weer terug te keren naar het niveau waar ze de afgelopen jaren op geacteerd hebben.

Heren 2 

Een team in een vernieuwde samenstelling onder leiding van voor intimi, de Schnitzel, bij anderen bekend als die 020-vriend en bij anderen weer als Michiel de V.. Omdat de NGF in alle wijsheid had besloten dit team in een hogere Klasse in te delen, waren de verwachtingen hooggespannen.

Dit team had in die hogere Klasse over de banen waar werd gespeeld niet te klagen. Twee banen uit de “Oude Negen”, een mooie uit het Utrechtse en een speciaal voor de Captain, de AOC, oftewel de baan waar je vanaf de driving range de “Snelkookpan” kan raken..

Een spannende en leuke poule, waarbij de teams zeer vriendschappelijk en "in the sprit of the game” met elkaar omgingen.

Al met al een goed jaar waarbij Michiel en zijn maten zich makkelijk wisten te handhaven, wat een knappe prestatie is. Een nieuwe samenstelling en in een hogere Klasse, hulde!

Heren 3

Dit team onder leiding van Matthijs, onze regelbaas, had een prima poule. Zij kunnen niet degraderen en dus vrijuit spelen voor de promotie. Zo ver kwam het echter niet. Zij verweerden zich dapper maar konden geen vuist maken in deze poule. Echter zij verpulverden het team van de “kleine Strijen” en eindigden als voorlaatste.

Volgend jaar beter mannen.

Heren 4

Het Bestuurs-team. Onder leiding van Alexander troffen zij het met de indeling. De Haagsche en de Hilversumsche zijn een lust om te spelen. Tel daarbij op dat Almeerderhout niet tegenvalt, dan is alleen Rijswijk ietsje minder. Maar goed, onze (ex-)leiders verweerden zich kranig. Tegen de twee Oude Negen banen en Almeerderhout waren er nederlagen. Maar de bekroning kwam tegen Rijswijk: winst.

Volgend jaar meer geluk.

Als laatste teams trapten onze Tuesday Ladies hun Competitie af.

Dames Dinsdag 1 Carine’s Campiones

Na het Kampioenschap van afgelopen jaar moesten de CC’s in een hogere Klasse hun kwaliteiten ten toon spreiden en dat deden ze met verve.

Ook in hun poule was de eerste klap een daalder waard, gelijk een klinkende overwinning tegen Princenbosch 1. Met nog één winstpartij en twee nederlagen bereikten onze dames de tweede plaats in deze poule wat een super prestatie is. Waarbij moet worden aangetekend dat de verliespartij tegen Toxandria mede tot stand kwam, omdat Henriëtte in een konijnenhol stapte en haar enkel dermate verstuikte dat verder spelen onmogelijk was.Gelukkig kon Carine, na een telefoontje naar het Hoofdkantoor van onze nationale zwanentrots, Wilma inzettenen ook zij weerde zich kranig.

Dames Dinsdag 2 Helma’s Babes

Onder leiding van Helma werd de sloophamer gehanteerd. Als je met 17-1 je eerste wedstrijd wint, dan is de toon gezet..

Als je dan tegen de uiteindelijke Kampioen zeer nipt verliest, na een hele spannende pot en de andere wedstrijden dik wint, dan doe je het als team gewoon heel erg goed. Prima resultaat voor de Babes. Op naar volgend jaar.

Al met al, wederom een succesvol Competitiejaar, met twee Kampioenen, de handhaving van Dames 1 en alleen de te betreuren degradatie van Heren 1.

Het wordt nu tijd voor de evaluaties met alle Captains. Naar aanleiding van deze evaluaties zullen we, indien nodig, het Competitieplan aanpassen en gaan we weer op naar de Competitie van 2018. De NGF heeft zelf volgende week evaluaties gepland. We houden u op de hoogte als er belangrijke wijzigingen worden aangebracht.

Voor de rest willen we u nu al oproepen vooral in te schrijven voor de komende Competitie van 2018!

De Competitie Commissie.

button-egolf4u

button-kennismaken

Route