Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:23
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Clubkampioenschap matchplay nieuwe stijl 2018

Beste Leden, 

Naar aanleiding van diverse gesprekken, tips en aanbevelingen is afgelopen winter kritisch gekeken naar de invulling voor de matchplay kampioenschappen 2018. Een belangrijke doelstelling hierbij was het meer benutten van de tijd en ruimte op de baan tijdens het weekend binnen de gegeven kaders. Daarnaast was een belangrijk uitgangspunt om meer leden enthousiast te krijgen om mee te spelen en tegelijk meer publiek op zondag te trekken.

Dit heeft geleidt tot onderstaande uiteenzetting over de nieuwe aanpak van de matchplaykampioenschappen 2018. 

De inschrijvingen zullen op 21 maart worden opengesteld. Op 21 April rond 16:00u zal er een loting plaats vinden. 

Er zullen dit jaar drie inplaats van twee soorten inschrijvingen komen. Namelijk:

 • De reguliere kampioenschappen heren en dames, 2x 32 deelnemers 
 • Senioren kampioenschappen heren en dames, 2x 32 deelnemers 
 • En een kampioenschap voor hcp 25.0 en hoger over negen holes, 16 deelnemers. 

Totaal maximaal 144 inschrijvingen.

Bij het reguliere kampioenschap heren en dames zijn er twee voorronden, te spelen voor 24 mei en 7 juni. Tijdens de tweede voorronde wordt er een splitsing gemaakt in de resterende 16 dames en 16 heren, alle spelers gaan door naar het weekend in de A-categorie(winnaars) dan wel in de B-categorie(verliezers). Zaterdagochtend wordt de kwartfinales A- en B-categorie afgewerkt, de verliezers van de zaterdagochtend A en B spelen op zondagochtend een foursome tegen Parzaterdagmiddag de halve finales A- en B-categorie en zondagmiddag de finales in de A- en B-categorie.

Vanwege de doelstelling een hogere-handicapgroep te enthousiasmeren en de voorkeur voor een lage speelbelasting (18 holes per dag) zal het Seniorenkampioenschap verlopen zoals gebruikelijk, met een halve finale op zaterdagmiddag en de finalepartijen op zondagmiddag. De aanloop naar het weekend zal echter anders dan gebruikelijk verlopen. Dit jaar zal een poulesysteem worden ge├»ntroduceerd bij de senioren, die leidt tot een groep spelers die de kwart finales in de laatste voorronde voor het weekend zullen spelen. 

Het kampioenschap zal er als volgt uitzien: 8 poules van 4 spelers, waarbij de 4 finalisten van 2017 plus de 4 overige laagste handicappers worden geplaatst over de poules. De poules worden daarna via loting aangevuld, eerste met eventuele lege plaatsen en daarna met de overige inschrijvingen. De voorronde(kwart finale) met de 8 poule winnaars zal voor 7 juni gespeeld moeten worden. De 4 winnaars uit de kwartfinale spelen op zaterdagmiddag hun halve finale en op zondagmiddag hun finales. 

Voor de hogere handicappers (25.0+) zal dit jaar een kampioenschap over negen holes worden gespeeld met handicapverrekening en gemengd. De eerste ronde met 16 spelers op zaterdagmiddag en de tweede ronde met 8 spelers op zondagochtend zal volgens matchplay met handicapverrekening worden gespeeld. De 4 finalisten spelen zondagmiddag tegen par met handicapverrekening om 1 winnaar te krijgen. 

Het beoogde resultaat is meer spelers in de baan en hopelijk meer publiek. Het voornemen is om in samenwerking met de horeca een gezellige en smaakvolle zondag te organiseren voor het publiek en de spelers. U bent dus alle van harte welkom op zondag 10 juni, maar vanzelfsprekend ook op zaterdag 9 juni om te kijken naar de strijd tussen uw mede clubleden en te genieten van een finale ronde die rond 18:00  zal worden afgesloten met de prijsuitreiking.

Met sportieve groet,

Gerrit, Carien en Jasper

Belangrijke data voor uw agenda:

- Inschrijven voor 18 april. (Alle categorie├źn)

- Matchplay weekend zaterdag 9 en zondag 10 juni.

- Voorrondes reguliere matchplay kampioenschappen voor 24 mei en 7 juni.

- Senioren spelen poulewedstrijden, voor 2 mei13 mei25 mei en een voorronde voor 7 juni.

button-egolf4u

button-kennismaken

Route