Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:23
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


De rookies halen de punten binnen.

Op vrijdag 30 maart is Senioren Heren 2 gestart met de competitie. Als gastheer was Cromstrijen als eerste aan de beurt. Aangezien het de eerste wedstrijden waren, heerste er een gezonde spanning in de ochtend bij alle aanwezige teams.

Wij van Senioren heren 2 zijn ingedeeld in een poule met verdere teams uit Zeeland (Brugse Vaart, Woeste Kop en Domburg), dus het ritje naar Cromstrijen voelde aan als een thuiswedstrijd. Onze eerste tegenstander was Brugse Vaart, een ervaren team met een handicap gemiddelde van rond de 10. Wij met gemiddeld rond de 18 wisten dat het geen gemakkelijke dag ging worden. Onze captain Philip Waalewijn kwam met een tactisch plan voor de ochtend. Onze rookies, Fred Lammers en ondergetekende, werden gekoppeld aan ervaren spelers. En niet zonder resultaat, Philip en ik pakten een punt op de laatste hole, na een uitdagend putje van een meter of 4. Fred en Antonie pakten zelfs de volledige buit. Leon en Daniel hadden het zwaar tegen de Zeeuwen, die eigenlijk voornamelijk uit BelgiĆ« kwamen, waarna we als team met 3 punten en dus all square gingen lunchen. De lunch en later het diner smaakten prima en Cromstrijen toonde zich als een ware gastheer. Daarnaast was de baan ondanks de vele regen heel goed speelbaar (plaatsen was toegestaan) en de greens waren super snel. Hulde voor de greenkeepers.

Na de lunch startten we met de singles. Dit verliep iets minder succesvol. Fred en ik wonnen onze partijen, was het beginnersgeluk of zorgden de wintertrainingen voor het resultaat? Vooral Daniel had het zwaar, niet alleen had zijn tegenstander een veel lagere handicap, maar 18 holes lopen met iemand die Urbanus imiteert is een echte uitdaging. Deze punten gingen uiteindelijk op de laatste hole mee naar BelgiĆ«. Al met al eind resultaat 7-11 hebben we weliswaar niet gewonnen, maar voor ons gevoel een prima resultaat behaald. De dag werd afgesloten met de traditionele Cromstrijense rijsttafel. Waarbij onze Captain nog een paar niet voor herhaling vatbare moppen heeft gedeeld. Het team ging voldaan terug naar Kralingen en kijkt uit naar de volgende ronde. Kijken of we nu wel de volle buit binnen kunnen halen.

Namens Senioren Heren 2 

Rookie Marc Abbink

button-egolf4u

button-kennismaken

Route