Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:23
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Koninklijke vlaggenwedstrijd 2018

Ter gelegenheid van de verjaardag van onze Koning vond op vrijdag 27 april de traditionele vlaggenwedstrijd plaats op Golfclub Kralingen. Maar liefst 63 golfers namen deel aan deze wedstrijd.

Het weer zat mee, bewolkt met 14 graden. Even vielen er een paar druppels maar de zon liet zich deze dag ook zeker zien.

De vlaggenwedstrijd wordt gespeeld met volledige handicapverrekening. Spelers gaan met een vlaggetje de baan in. Nadat de speler zijn of haar slagen heeft gehad moet hij of zij het vlaggetje op dat punt in de grond steken. De vlag die het verst mag worden neergezet wint de wedstrijd.

De wedstrijd van 27 april 2018 werd gespeeld over 9 holes. Naast prijzen voor degenen, van wie het vlaggetje het verst kwam, waren er ook prijzen voor de leary op hole 1, de neary op hole 7 en de straightest op hole 4, en “best dressed”. De te winnen prijzen vielen vooraf aan de wedstrijd al te bewonderen op de wedstrijdtafel. Ageeth Dirks had een aantal prachtige prijzen weer zelf gemaakt.

Alle flights, waarvan de eerste om 11.00 uur van start ging, werden gestart door Petra Posthuma. Tegen 16.00 uur waren alle deelnemers binnen. De zon brak goed door, waardoor het terras gezellig vol zat.

Na een toost op de Koning, kon de prijsuitreiking beginnen. De prijs voor “best dressed” bij de dames ging naar Marleen Bekke, zij droeg een prachtig diadeem met oranje veren. De prijs voor “best dressed” bij de heren ging naar Alex van Leeuwen, vanwege zijn schitterende hoge hoed. Beiden ontvingen een mooie handdoek met het clublogo voor aan de golftas.

De prijs voor de straightest werd bij de dames gewonnen door Kirsten Lammers, bij de heren ging deze prijs naar Hein Louwers. Beiden wonnen een prachtig oranje GCK ballentasje. Wijnie Muller won bij de dames de prijs voor de leary, Antonie van Tilburg won deze prijs bij de heren. Beiden ontvingen een mooi geborduurde handdoek voor aan de golftas. De prijs voor de neary ging in de categorie dames naar Floor Lottman, in de categorie heren naar Lucien Wiegers. Beiden wonnen een oranje Titleist cap.

Er was een eerste prijs in de categorie handicap 36+. Deze werd gewonnen door Dolly Mijnders, die een geborduurde handdoek voor aan de golftas ontving. Zijn plaatste haar vlag in de hole van hole 10.
Voor de categorie onder handicap 36, waren vier prijzen beschikbaar. De vierde prijs ging naar Leona Kamen, die met haar vlag de fairway van hole 10 bereikte. Ook zij nam de geborduurde handdoek in ontvangst. Floor Lottman plaatste haar vlag op 2,5 meter van de vlag van hole 10 en won daarmee de derde prijs. Een prachtige geborduurde shawl. De tweede prijs ging naar Lucien Wiegers, die zijn vlag op 30 cm van de vlag van hole 10 plaatste. Hij won een mooi scorekaartmapje, voorzien van rood-wit-blauwe marker. Kirsten Lammers plaatste haar vlag op slechts 10 cm van de vlag van hole 10 en was daarmee de winnaar van de wedstrijd. Zij nam een prachtig geborduurde cover in ontvangst. Bovendien wordt haar naam genoteerd op het Vlaggenwedstrijd-bord in het clubhuis.

Al met al een geslaagde dag. Alle deelnemers hartelijk dank voor de inzet en gezelligheid! Speciale dank voor Edwin Hazekamp, die een dag voor de wedstrijd alle vlaggetjes heeft geregeld nadat deze zoek bleken te zijn.

Namens de EvCie, Jeanette Wiegers

p.s. De foto’s van Edwin Hazekamp staan in het fotoboek van de golfclub. Klik hier.

button-egolf4u

button-kennismaken

Route