Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  dinsdag 16 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:20
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Bericht van de handicap- en regelcommissie

 Verandering in de regels


De komende maanden kunt u regelmatig een bijdrage van ons lezen waarin wij u informeren over de veranderingen die op het regelgebied gaan plaatsvinden. Om u niet te overspoelen met informatie informeren wij u stapsgewijs. In deze bijdrage leest u meer over het spelen en invoeren van qualifying kaarten.

 

Handicap en qualifying kaarten lopen

De NGF moedigt u aan om regelmatig een qualifying kaart te lopen. Regelmatig een qualifying kaart lopen zorgt er voor dat u een accurate handicap heeft, bevordert bovendien het spelplezier en geeft een goede weergave van uw speelsterkte.

Een verandering van de regels is dat u niet meer vooraf een (gele) sticker behoeft te halen bij de caddymaster. U kunt met uw medespeler(s) voor het afslaan van de eerste tee afspreken dat uw ronde qualifying is. U kunt natuurlijk ook gewoon wel vooraf een sticker uit de zuil halen.

Qualifying kaarten zelf invoeren

U kunt na het spelen van uw ronde uw score zelf invoeren in de zuil bij de caddymaster, via de golfapp (golf.nl) op uw smartphone of thuis op de computer. U kunt uw kaart bewaren voor uw eigen administratie en voor het geval dat de handicap en regelcommissie uw kaart ter controle opvraagt.

Qualifying kaart op andere banen lopen

Als u een qualifying kaart loopt op een andere baan dan uw homecourse (Kralingen), dan voert u deze zelf in via de computer (te vinden bij vreemde kaarten) of via de golfapp.

Spirit of the game

De NGF geeft in haar toelichting aan dat er een groot beroep wordt gedaan op de integriteit van de spelers. Het is niet toegestaan om na het spelen van uw ronde alsnog uw ronde qualifying te verklaren als blijkt dat u een goede score heeft behaald.  Of, als u vooraf heeft afgesproken een qualifying ronde te spelen, dat u uw score niet invoert als deze onverhoopt tegenvalt. Sportief spelen is een essentieel onderdeel van golfen en valt onder the spirit of the game.

Vanaf 2019 verandert de berekening van de handicap

Vanaf 2019 zal de berekening van uw handicap veranderen. Wereldwijd wordt een en hetzelfde handicapsysteem ingevoerd. De berekening komt kort gezegd hierop neer dat uw handicap het gemiddelde zal zijn van acht kaarten. Als het systeem wordt ingevoerd, informeren wij u.

Qualifying kaart in het buitenland lopen

De zomervakantie komt er weer aan en veel leden zullen komende zomer op buitenlandse banen spelen. U kunt ook in het buitenland een qualifying kaart lopen. Vooralsnog is dat uitsluitend mogelijk als u op een Europese baan speelt. Ook deze kaart voert u zelf in via de computer.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen of opmerkingen over uw handicap, het spelen van een qualifying kaart of ervaart u problemen bij het invoeren van uw qualifying kaart? De handicap en regelcommissie staat u graag te woord en helpt u graag.

Versterking

De handicap en regelcommissie is opzoek naar versterking. Heeft u interesse om u zich te verdiepen in de golfregels en clubleden te helpen bij de golfregels? Dan kunt u zich aanmelden bij onze commissie.

Met vriendelijke groet,

Matthijs Elvers

______________________________________________________________________________________________________________________

button-egolf4u

button-kennismaken

Route