Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  dinsdag 16 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:20
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Krasse Knarren Kralingen winnen weer.

De jaarlijkse Uitwisselingswedstrijd tussen de KKK (Krasse Knarren Kralingen) en de KMS (Kaagse Millennium Senioren) is opnieuw door Kralingen gewonnen.

Hoewel de wedstrijd eerst om 12.00 uur zou aanvangen kwam de eerste Kaagse Millennium Senior al om 9.35 uur de parkeerplaats van Kralingen oprijden. Een uur later wemelde het van Senioren die elkaar met oprecht enthousiasme begroetten. We hadden elkaar al weer 10 maanden niet gezien en er was veel bij te praten. We voelden ons pas echt compleet toen ook Joke Reuter zich tijdens de koffieontvangst bij het gezelschap voegde.

foto: Gerd RennĂ© 

In zijn openingsspeech memoreerde Ton van der Cammen het overlijden van Jan ten Cate alsmede dat van Gerrit Meijer en Hugo de Moulin van Kagerzoom, twee van de grondleggers van deze traditionele wedstrijd.

Een grote zorg voor die dag was de Sahara-hitte die ons in het vooruitzicht was gesteld. Omdat wij voor onze senioren geen ambulance op het parkeerterrein wensten hadden wij alle handicarts ingehuurd, invalspelers gemobiliseerd zowel voor Kagerzoom als voor Kralingen en raketijsjes bij de turn geregeld. Niemand mocht zich oververhitten.  

Stoppen als het te veel zou worden en veel drinken in de baan of anders op het terras.

foto: Gerd Renné

Na de groepsfoto vertrokken even voor 12 uur de eerste deelnemers, hun avontuur tegemoet gevolgd door al die andere senioren. Om de snelheid in de baan te houden speelden we Chapman met enkele voorwaarden waardoor Kralingen haar uitgekiende strategie kon uitbuiten. Zes en half uur later kwam de laatste flight weer binnen. Niemand was uitgevallen; zelfs de negentigjarigen niet.

Kralingen had overtuigend gewonnen en mag de wisseltrofee, onze (G)Oude(n) Kampioen, de komende twee maanden behouden. Tot ieders opluchting verklaarde Leo Starmans zich vereerd dat hem de zorg voor de trofee werd toevertrouwd.

Na de prijsuitreiking trakteerde Koos van Lingen ter ere van Gerrit Meijer het gehele gezelschap op korenwijn. Toen alle heldenverhalen over tafel waren gekomen vertrokken de senioren zeer tevreden weer naar huis. Het laat zich raden dat die verhalen daar weer opnieuw verteld zullen zijn.

Kortom een heel geslaagde dag die alleen mogelijk was dankzij de faciliteiten die ons wederom door Stichting en Club geboden werden.

Jan Lintz

 

button-egolf4u

button-kennismaken

Route