Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  zondag 18 november 2018

  Tijdstip opname: 08:02
   
 • Baan open vanaf 8.30 uur
 • Laatste afslag 17.00 uur
 • Baan sluiting 17.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open

 • Wegens vorst tot 12 uur wintergreens.

Leren golfen?

Als u erover denkt om te gaan golfen is het goed om voor uzelf eerst te bepalen wat u wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld graag competitief wedstrijden spelen of alleen recreatief golfen?


De beste manier om uit te vinden wat bij u past is om samen met één van de twee pro's van Openbare Golfbaan Kralingen te bespreken wat uw ambities zijn. Uw professional kan dan kijken wat haalbaar is en op basis daarvan een persoonlijk plan met u opstellen.


De Kralingse Golfpro's werken met het 9 stappen-plan van NGF. Deze methode geeft elke golfer de gelegenheid om zelf te bepalen hoe hij/ zij zich wil ontwikkelen, uitgaande van enkele basisprincipes. Veel golfers beginnen de lessen met de vraag: ‘Hoe snel kan ik mijn handicap 54 (het oude GVB) halen?’ In Nederland, maar ook in veel andere landen, ben je pas speelgerechtigd als je het zogenaamde GVB (Golfvaardigheidbewijs) hebt wat per 1 juli handicap 54 wordt. Het halen van handicap 54 is een goede doelstelling, maar is een kwestie van tijd, aanleg en training. Gemiddeld is er 4 tot 6 maanden nodig om handicap 54 te halen; waarbij wordt uitgegaan van 1 les per week in combinatie met 1-2 keer per week zelfstandig trainen.


Het is dus belangrijk om in overleg met uw professional een trainingsplan en tijdschema op te stellen. Ook al beweren veel advertenties anders; golfen leer je niet in één week! Ook de wereldtoppers trainen dagelijks uren, dat is niet voor niets. Om u optimaal te kunnen begeleiden bij het nastreven van uw doelstellingen bent u bij de pro’s van golfbaan Kralingen aan het goede adres. Zij beschikken over zeer veel ervaring, veel aanvullend trainingsmateriaal en door middel van hun persoonlijke aandacht voor elke leerling, bieden zij een optimale begeleiding op maat. Naast individuele lessen zijn er ook groepslessen mogelijk.

 

Het 9 stappen-plan

Beginnen met golf stap 1, 2 en 3

stap1STAP 1 - Golfbaanpermissie
Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de beginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.

STAP 2 - Naar Clubhandicap 54 (voorheen het GVB)
Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.

STAP 3 - Naar handicap 36
Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

 

 

 

 Verder met golf stap 4,5, en 6

stap4Wil je verder in je ontwikkeling in golf dan het bereiken van een EGA handicap 36, dan zul je via een geleidelijk proces van veel spelen en lessen je persoonlijke limiet proberen te bereiken.

Die ligt voor iedereen op een ander niveau. Maar waar ligt die van jou? Ga de uitdaging aan met jezelf en volg de stappen 4 t/m 6.

STAP 4 - Naar handicap 28
Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogeys neemt toe en het aantal double bogeys neemt af.

STAP 5 - Naar handicap 20
In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

STAP 6 - Naar handicap 15
Dit is het breekpunt! voor deze categorie spelers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijd- en competitie ervaring brengen het presteren onder druk al een beetje onder de aandacht. Je gaat langzaam de puntjes op de i zetten en je bent ook regelmatig aanwezig op de oefenfaciliteiten.

 

Naar “top” golf stap 7, 8 en 9

stap7Golf is inmiddels helemaal jouw sport. Je wilt een single-handicapper worden. Dat vraagt continue training, lessen volgen bij de pro, veel oefenen en veel spelen. Hier volgt je schema:

STAP 7 - Naar handicap 9,9
Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om hier te komen, ga je werken aan het verkleinen van je foutmarge en de slagen binnen 50 meter van de green.

Je bent gedreven aan het trainen en je ontwikkelt een goede vaste routine om een meer voorspelbaar resultaat te behalen. Je gaat je successen vieren!

STAP 8 - Naar handicap 4,4
Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het voorkomen van fouten in lastige situatiesvormt voor jou de uitdaging. Je werkt aan voortdurende ontwikkeling van je golfspel. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met de professional hebt opgesteld.

STAP 9 - Naar handicap 0
In deze fase ben je kritisch op jezelf en je hebt oog voor detail. Je bent je techniek aan het verfijnen en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover na om nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.

Wij zijn benieuwd welke 'stap' u gaat maken.

Route