In memoriam: Renée Dobbelaere

15 aug 2024

Afgelopen dinsdag is als gevolg van een slepende ziekte onze Hoofd caddiemaster en Lid van Verdienste Renée Dobbelaere op 72-jarige leeftijd overleden. 

Ruim dertig jaar was Renée Dobbelaere veel op onze golfbaan te vinden. Om te golfen natuurlijk, maar ze maakte zich ook zeer verdienstelijk als hoofdcaddiemaster en met allerhande klussen. Ze begon na haar pensionering als caddiemaster en genoot daarvan. Ze hield er van om lekker druk bezig te zijn op de baan tussen vrienden en bekenden. 

Toen Renée op de golfbaan aan de slag ging was er net een nieuw computersysteem. Renée heeft het zich snel eigen gemaakt en ook de andere caddiemasters geholpen om er mee aan de slag te kunnen. Daarnaast maakte ze zich op allerlei manieren verdienstelijk voor de golfbaan. Bijvoorbeeld voor het archief of inkopen voor de shop. 

Samen met de andere caddiemasters gaf ze op geweldige wijze invulling aan de rol van gastheren en gastvrouwen op de baan. Daarbij werkte ze nauw samen met het bestuur van de stichting, marshalls, de greenkeepers en de club. Steeds met de ambitie om het voor iedereen leuk maken maar ook te  zorgen dat het er op de baan netjes aan toe ging. 

Renée golfde zelf ook en had zitting in de Damescommissie. Met de Damesdinsdag speelde ze serieuze wedstrijden en zeker niet onverdienstelijk. 

Gisteren precies een jaar geleden werd Renée het eerste Lid van Verdienste van Stichting Golfbaan Kralingen. Een eer die haar meer dan toekwam voor haar enorme toewijding en al het werk dat zij heeft verzet. We gaan haar missen!

De uitvaart heeft inmiddels in stilte plaats gevonden. We koesteren de dierbare herinneringen en wensen een ieder veel sterkte met dit grote verlies. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht